Aikakoneen haastattelu Koululaisessa (1996)

Ahventa huuleen, huuliveikot ja sierainseijat!!!.
#¤%&!
Jo joutui Armas
auton alle
nousi sieltä ylös
ja lyttäsi auton rusinaksi.
Kuka söi rusinan,
joka söi pullataikinan
ja halkesi.
Missä on kuka?????????????

aikakone-1996-haastattelu-blogi-kotisivut
Aikakone v. 1996


Ystäväni Hulion runo on merkillinen, mutta ei se mitään, niin on merkkilistä aikaa myös tämä syksy. Linnut muuttelevat sinne sun tänne, lapiot laulaa ja samoin tekevät myös ihmiset. Toiset meistä muuttavat jopa ajassa taaksepäin, mutta se lienee jo vähän vaikeampaa.
Näin näpsäkästi ajattelee limaisen iso tohtoi Jusu, ja samoin haastelivat myös Aikakoneen puhetorvet Alex ja Vera.

Melkoinen kone tuo AIKAKONE.
Melkoisella koneella maan maineeseen lennähti kesällä Aikakone. Kahden moottorinsa avulla se höpötti tohtori Jusun suoplaneetalle. Ufoja lenteli Jusun otsalohkon ympärillä haastattelun jälkeen kuin ampiaisia vyötäröllä.

Kastan sinut Aikakoneeksi

Nimen antaminen omalle vauvalle voi olla vaikeampaa kuin käveleminen hiekkaisella jäällä. Aikakone sai kuitenkin nimensä. Se on vissi ja varsa.
– Me kaikki pidetään selkeästä ja melodisesta popista, jolla on päätä ja häntää. Niinku esimerkiksi Beatleseista. Meidän musiikin pohjat on 20-30 vuoden takaa. Tarttuvuus tuodaan sieltä tähän päivään ja sovitetaan tulevaisuuden puolelle. Aikakone reissaa menneisyydessä, nykyisyydessä ja tulevaisuudessa, kutoo verkkosukkaa suustaan Alex.
– Ennen kaikkea se on musiikillinen nimi, tarkentaa tähtäintä viehko-Vera.
– Ja ollaan me myös AIKAKONE!!!!

Hajupommi Aikakoneessa
Koulu voi olla varsin erilainen eri poskilla maapalloa. Sen tietää ainakin Alex, joka aloitti koulunsa Costa Ricassa. Hän jatkoi sitä sitten Ranskassa, palasi yläasteelle kahvipaketti-Costa Ricaan, mistä muutti vihdoin aikakoneella Suomi-mamman lahkeeseen käydäkseen lukion.
– Eniten Suomessa ihmetytti muodin tärkeys. Costa Ricassa kaikki pukeutuivat samanlaisiin koulupukuihin. Ranskassa taas kuri oli selvästi kovin. Opettaja saattoi antaa piiskaa, jos ei ollut kunnolla valmistautunut tunnille. Kiristysruuvin piukennus hihassa auttaa Alexia kakistamaan kaiken ulos kielitelineestä nimeltä suu.
– Kun me oltiin Ranskassa pensselitehtaassa vierailulla, astuin vahingossa hajupommin päälle. Hirveä lemu levisi ilmanvaihtokanavia pitkin koko tehtaaseen. Paikan pomo tuli tietysti huutamaan. Yksi tyttö paljasti minut. Äidillekin lähetettiin asiasta sähke. Hän erotti vain sanat Alex ja pommi ja pelästyi älyttömästi.
– Olin sellainen kuriton ja riehakas tyttö. Todistukset oli kuitenkin opettajien ällistykseksi ihan hyviä. Yläasteella rauhoituin ja Helsingin kuvataidelukiota kävin jo innokkaasti. Siellä kaikki turha jätettiin pois ja oli muutenkin vapaampaa ja mukavampaa.
– Jo kouluaikoina olin innokas kirjoittelija. Muutenkin osallistuin kaikenlaiseen, hymyilee Nummelassa ja Espoossa vartta kasvattanut Vera.

Musiikkia Aikakoneessa

Molemmille morottajille musiikki on aina ollut pienestä pitäen turkutärkeää.
– Olin kaks vuotta naissolistina Vadelmajalat-yhtyeessä. Laulaminen on aina ollut tosi kivaa. Muissakin bändeissä on kierrelty, mutta niiden nimiä en kerro, nauraa vaaleasti neito yli 175 senttiä.
– Kerran olin samalla keikalla Aikakoneen biisien tekijän eli Makin kanssa. Kysyin missäs sen silloisen bändin naislaulaja on. Siitä sitten alkoi yhteistyö, valottaa taskulamppuaan Vera.
– Äitini soitti cembaloa ja isä viulua, joten mä aloitin sellon parissa. Siitä sitten klassisen musiikin kautta rock- ja bluesbändeihin ja kontrabasson varteen. Aikakoneen mukana siirryin taas sujuvasti konemusiikkiin, koska minun mielestä elämä kehittyy koneiden ja teknologian kautta, hymyilee hikiliikunnasta pitävä Alex.

Ufoja Aikakoneen takahuoneessa

Keikkamatkoillaan omalaatuista huumoria viljelevä Aikakone on UFO-hullu. Koko bändi rakastaa tieteis- ja avaruuselokuvia. Lauluun panostava orkesteri on ollut viime ajat tosi kiireinen. Siispä asiaan, ennen kuin taas joku ryöstää nämä viehkot ihmiset tohtorin tuolilta keikoille.

Jusu: Mikä on lempivärisi?
Alex: Oranssi ja sininen.
Vera: Vihreä kaikissa sävyissä.

Jusu: Minne haluaisit matkustaa?
Alex: Kiinaan vähän pidemmäksikin aikaa.
Vera: Pohjois-Espanjaan.

Jusu:Lempi tv-ohjelmasi?
Alex: Salaiset kansiot.
Vera: Kaikki elokuvat, etenkin UFO -elokuvat.

Jusu: Mitä et tekisi mistää hinnasta?
Alex ja Vera: En tappaisi ketään. Ihmisiä ja luontoa pitää kunnioittaa.

Jusu: Mitä haluaisit tehdä joskus?
Alex: Olla isä.
Vera: Haluaisin joskus pitää kädessä kirjaa, jonka olen itse kirjoittanut.

Jusu: Jos Aikakone olisi ruokalaji, niin mikä se olisi?
Alex ja Vera: Se ois varmaan seisova pöytä, joka olis ihan täynnä herkkuja. Siitä jokainen vois sitten napsia kaikkea hyvää oman makunsa mukaan.

Niin päättyi täysi-istunto Aikakoneen Veran ja Alexin kanssa. Mitäpä tässä voi pieni tähtori enää muutakaan kuin porata ja paikata omat hampaat ja poistua torahampaat taskussa takavasemmalle Aikakoneen itseliikuttavaa keikkaa ihailemaan. 

Koululainen 1996

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s