Sonyn sivuilla esittely 23.10. julkaistavasta 2.0-albumista

Esittelyn lisäksi albumi näkyy nyt kuvan kanssa julkaisut-sivulla.
Albumia voi jo varata ainakin seuraavista nettikaupoista:
Levykauppa Äx
CDON.com
Anttila


AIKAKONE JULKAISEE 2.0-NIMISEN UUDEN STUDIOALBUMIN JA KOKOELMAN 23.10.2015
– 2cd:n levyllä mukana myös hittikokoelma

aikakone-uusi-albumi

Legendaarinen Aikakone julkaisee viiden vuoden tauon jälkeen uuden studioalbumin nimeltä 2.0. Albumi julkaistaan 2CD:n levynä, jonka toinen osa sisältää kokoelman Aikakoneen tunnettuja jättihittejä. Sony Musicin julkaisema levy ilmestyy kauppoihin 23.10.2015.

Aikakone syntyi 1990-luvun alkupuolella laman aikaan, jolloin rockin ja popin välinen tiukka raja osoitti murtumisen merkkejä, ja rockin rinnalle syntyivät europop ja konevetoinen ysärisoundi. Aikakone osoittautui yhdeksi tämän soundin edelläkävijäksi ja raja-aitoja rikkovaksi pop-bändiksi, jonka suosiolla ei tuntunut olevan ylärajaa. Nyt, 20 vuotta myöhemmin näemme, että Aikakone oli Suomessa omalta osaltaan avainasemassa musiikin kentän monipuolistumisessa sekä musiikillisen avarakatseisuuden ja uuden pop-soundin syntymisessä.

Uutuuslevy 2.0 on edellisten menestyslevyjen tapaan lähes kokonaan Maki Kolehmaisen säveltämä. Sanoitukset henkivät edelleen Aikakoneelle ominaista symboliikkaa, jolla yhtye on aina osunut ajan ja hengen ytimeen. Uuden levyn sanoituksista vastaa pääosin Sani.

Maki ja Sani kertovat uutuusalbumista ja Aikakoneesta seuraavasti: ”Aikakoneen matka on kestänyt 20 vuotta. Uutta levyä voisi kuvailla paluuksi tulevaisuuteen, kurkistukseen kulman taa. Uusi levy hehkuu 80-luvun vaikutteita, unohtamatta klassista Aikakonetta. Albumia on työstetty viisi vuotta ja työ oli haastava.”

He jatkavat: ”Näistä aiheista kertovat myös Aikakoneen uuden albumin kappaleet. Tekstit vievät jo tutuiksi tulleeseen tapaansa sinne jonnekin, mm. Siriukseen, missä karkelointi ja ilonpito ovat pääosissa. Kun Suomessa ollaan, ei melankoliakaan ole unohdettu. Aikakone on pitänyt kiinni vahvasti omasta soundistaan, seuraamatta mitään tai ketään, olemalla rehellisesti sitä mitä on.”

Aikakoneen jäsenten omat elämänvaiheet kuvastuvat myös kappaleissamme. Rakas Vera päätti lähteä bändistä kaksi vuotta sitten ja hetken aikaa mietittyämme päätimme jatkaa Sanin ottaessa suuremman roolin sanoittajana. Ajan kuluessa voi välillä joutua rakettiin, joka vie planeetalle, jonne ei tunnu kuuluvansa. Onneksi Aikakone laskeutui lopulta oikealle planeetalle ja löysimme avaimet takaisin Aikakoneen maailmaan”, he kertovat.

Sani pohtii levyn syntyprosessia seuraavasti: ”Myös omassa elämässäni on tapahtunut paljon näiden vuosien aikana, kun olen kirjoittanut levyn tekstejä. Tuntuu, kuin olisin rustaillut hiljalleen Mindfulness-värityskirjaa tai kasannut pienoislentokonetta pala palalta. Nyt se on valmis. Yhteiskunnassamme tapahtuu tällä hetkellä paljon totutusta poikkeavaa totuttua nopeammalla syklillä ja toivon, että nämä kappaleet toisivat lohtua arkeen.”

Aikakone on saanut uuden jäsenen, Jazun, joka täydentää Makin, Sanin ja Alexin muodostamaa vahvaa kokoonpanoa. Yhtye keikkailee ahkerasti eri puolilla Suomea.

Mainokset

7 vastausta artikkeliin “Sonyn sivuilla esittely 23.10. julkaistavasta 2.0-albumista”

 1. Tiedoksi, että huomenna torstaina 22.10. Aikakone näyttäisi olevan vieraana MTV3-kanavan Huomenta Suomessa 🙂

  Tykkää

 2. Joo, kyllä, mutta oikeastaan olisi hienoa, että tv-esiintymisiä olisi enemmänkin. Jos tv-esiintymiset jäävät yhteen esiintymiseen, niin on se kuitenkin aika vähän, siis toivottavasti olisivat enemmänkin telkkarissa, ainakin joku toinen tv-promoaminen olisi hyvä. Mutta tietenkin levy on pääasia, nyt se ilmestyminen on jo todella lähellä.

  Tykkää

 3. No, onhan näitä tv-esiintymisiäkin ollut nyt useampi, hyvä niin ! Tietenkin niitä saisi olla vielä enemmänkin 🙂

  Tykkää

 4. joo, toivottavasti vielä tulis lisääkin 🙂 Ylen aamu-tv:sssähän taidettiin kuulla erilainen remix-versio Liian vanha-biisistä, olin kuulevinani.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s