Singlet 1995

Tähtikaaren taa

6.3.1995

aikakone_tähtikaarentaa
säv. Maki, P.L.Z.I, san. J. Sarvi, Alex

1. Albumiversio 3:46
2. Extended Bluebubble Club Remix 5:14

3. Bluebubble Club Remix Edit 3:48

Tähtikaaren taa oli Aikakoneen ensimmäinen hittisingle. Vuoden 1995 maaliskuussa se ponnahti listoille.

Veran kommentti biisistä vuonna 1998: ”Se on niin Aikakone-biisi, että. Siinä henkilöityy kaikki se, mitä me alkuvaiheessa sanottiin siitä, mitä me tullaan olemaan. Positiivinen, toiveikas, tulevaisuuteen katsova biisi. Uskotaan, että se hoitaa ihmisiä. Meidän pilottibiisi ja kaiken alku.”

Sani: ”Ensimmäisen kerran tajusin suosioin oikein kunnolla, kun Tähtikaaren taa -albumista tuli triplaplatinaa.” Muistan ne ensimmäiset hetket, kun oltiin telkkarissa esittämässä aikoinaan Tähtikaaren taa-biisiä. Itselle tuli sellainen olo, että tässä tehdään jotain suurta. Nyt sanotaan sanat, joita ei ole ennen sanottu.”

Maki (v.2003): ”Jyväskylässä syntyi tavaratalossa kaaos. Lava kaatui, kun väkeä oli niin paljon ja vartijoita liian vähän. Jouduimme juoksemaan pakoon. Alex ahdistettiin läheisen liikkeen nurkkaa, jossa naiset repivät hänen vaatteensa. Kun Alex pelastettiin, hänen vaatteensa olivat aivan riekaleina.”


Taas saan lentää

12.6.1995

säv. Maki, san. Maki, Anne Koivunen

1. Radiomix  3:29
2. Zoomix by Käkkärä  3:45
3. Bluebubble victrorymix  6:01
4. Tähtikaaren taa ravestastion remix by P.L.Z.I.  5:37
+ piiloraitana Tähtikaaren taa:sta tehty miksaus  1:01

Bändin kommentit 90-luvun puolelta: Silloin, kun me sitä tehtiin, meillä oli kinaa silloisen tuottajan kanssa. Siihen biisiin ei oikein ole kunnon suhdetta. Se biisi on siinä ja piste.

Maki (v.2003): Ulkomaan jutut käynnistyivät tästä biisistä. Kustantajani innostui niin paljon, että tämä julkaistiin 1996 Ruotsissa suomeksi. Tämä tahtiin myös englanniksi nimellä Time.


Alla vaahterapuun

promo, elokuu 1995

säv.Ali, Maki, san. Ali

1. Alla vaahterapuun 3:43

Alla vaahterapuun on alunperin Ali ja Rosvot -nimisen yhtyeen kappale, jonka Aikakone sovitti omantyylisekseen. Alla vaahterpuusta tuli yksi suurimpia Aikakoneen hittejä.

Maki: Tähän tehtiin video Sanin lapsuusmaisemissa Aulangolla, jossa marssimme manttelit päällä rivissä samaan tapaan kuin Beatles.

Muu bändi: Tulee video mieleen. Sen tekeminen oli hauska sessio. Tosi nastaa ja siinä on hyvää fiilistä mukana paljon. Aurinko paistaa ja vaihdetaan vaatetta ja puuta koivupuun alta vaahterapuun alle. Haettiin Sania oikean puun alle.


Odota

06.11.1995

säv. Maki, san. Sani, E. Ainesmaa

1. Captain mix 4:50
2. Odota 4:14
3. Clubmix 5:05

Maki: Tuo mieleen vuoden 1995, jolloin Suomi lähti ennennäkemättömään nousuun: jääkiekon MM-kulta, Nokia ja kaikki muu. Alex tanssi tätä täysillä Kouvolassa, kun yhtäkkiä jämähti paikalleen. Koko loppukeikan Alex pönötti paikallaan.
Alex: Housut repesivät takaa ihan kokonaan. Eikä alla ollut mitään!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Aikakoneen fanisivut – jo vuodesta 2002

%d bloggers like this: